In de staat West Bengal waar de laatste tijd grote overstromingen hebben plaatsgevonden, ligt het district Cooch Behar met de plaats Ghugumari. In dit district is geen enkele voorziening voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Trinita-1Hier wordt samen met de NGO Trinita een oud bestaand schoolgebouw gerenoveerd tot een Special School voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Er moeten klaslokalen en ruimten voor fysiotherapie, logopedie, administratie en een keuken worden ingericht. Er is totaal geen enkele sanitaire voorziening.

Ghughumari telt ca. 13.500 inwoners. Het is een arm gebied met een werkloosheids percentage van 65 % en ca. 56 % is analfabeet. De mensen zijn afhankelijk van werken op het land en hebben geen uitzicht op beter werk en zijn daarom afhankelijk van koppelbazen. Slechts een klein aantal heeft een riksja, verkopen groenten of zijn werkzaam in de bouw.Trinita-2

Er zijn geen professionele artsen, mensen gaan dus naar kwakzalvers die een hoge betaling vragen en hen misleiden over ernstige ziekten. De meeste ouders weten niet welke mogelijkheden er zijn om voor hun kinderen een behandeling via de Social Services te krijgen.

Het oude schoolgebouw ligt op het terrein van de Trinity Cottage dat in het centrum van Ghughumari ligt. Trinita werkt al 15 jaar in dat gebied, heeft er een basisschool en een centrum voor vrouwelijke kunstenaars.

Trinita gaat een feasibility study uitvoeren om te kijken of het oprichten en onderhouden van een Special School in Ghughumari mogelijk is. Ook moet gekeken worden of gespecialiseerd personeel gevonden kan worden.

 

 

Aanvullende gegevens