Stichting Innocent Smile ondersteunt scholen en organisaties voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in ontwikkelingslanden.

Samen met locale NGO's hebben wij een aantal projecten in het uiterste noordoosten van India, in de North East Region binnen het district Manipur met de hoofdstad Imphal. Kaart India
De North East Region is circa 7,5 keer groter dan Nederland en is met een 20 km smalle strook aan het Indiase continent verbonden. Het is een gebied met hoge heuvels en lage bergen die de uitlopers van het Himalaya gebergte vormen. Hier wonen 136 verschillende stammen en liggen zeven koninkrijken waarvan Assam de bekendste is. Het gebied wordt omgeven door Nepal, China, Bhutan, Myanmar (Birma) en Bangladesh. Vooral religieus is dit gebied een tegenpool van continentaal India. Is in continentaal India de bevolking voor 93% Hindu, in de N.E. Region is ongeveer 80% Christen.


N.E. RegionDit en de geïsoleerde ligging, die als buffer tegen buitenlandse invloeden wordt gebruikt, is de reden dat het Gouvernement van India dit gebied aan zijn lot over laat.

 

 

Op deze website vindt u informatie over wie wij zijn, wat wij doen, onze projecten en hoe u kunt helpen onze doelen te realiseren.

Aanvullende gegevens